+31 (0)172 441 498 info@overdevest.com

Als je wilt afvallen dan kan dit alleen wanneer je een gezonde levensstijl aanneemt en voldoende beweegt. Voldoende beweging zorgt er immers voor dat alles in jouw lichaam op de juiste manier gaat werken waardoor vet afneemt en spiermasse toeneemt. Echter is het vaak lastig om een goed resultaat te bereiken zonder begeleiding. Met EMS training kun je de begeleiding krijgen waar jij behoefte aan hebt terwijl je actief werkt om jouw streefgewicht behalen. EMS training kan bijwerkingen hebben. Niets ernstigs gelukkig maar het is goed om erop voorbereid te zijn. 

Wat is EMS training? 

Voordat er gekeken wordt naar de bijwerkingen van EMS training is het goed om te weten wat de training precies inhoudt. Bij deze training staat het sporten door middel van elektroden centraal. Je krijgt een fitnessplan en trekt hiervoor een speciaal pak aan. Dit elektrodenkorset zorgt ervoor dat jouw spieren continu geprikkeld worden waardoor ze meer geactiveerd worden en langer door gaan werken. Dit zorgt er ook voor dat je drie uur sporten in een korte tijd af kunt leggen. Iedere training duurt namelijk ongeveer 20 minuten waarna je jouw lichaam rust moet gunnen. Jouw spieren hebben namelijk veel tijd nodig om weer op niveau te komen waarna je opnieuw aan de training kunt beginnen. 

Wat zijn de bijwerkingen van EMS training?

EMS training bijwerkingen komen altijd voor. Dit komt doordat je intensief aan het sporten bent en jouw spieren continu aan het werk zijn. Zo kun je ook snel spierpijn krijgen. Deze spierpijn is intenser dan wanneer je zelfstandig in de sportschool aan de slag gaat. De eerste weken van de training kunnen hierdoor ook als onplezierig worden ervaren en vaak is de spierpijn was net weg als er weer een nieuwe training op de planning staat. Je moet hier echter doorheen bijten want na twee weken wordt dit vele malen minder. Jouw lichaam raakt namelijk gewend aan de manier van sporten. 

Spierpijn is een veelvoorkomende bijwerking van EMS training

Ook kun je tijdens een EMS training bijwerkingen hebben van de elektroden. Je voelt continu lichte prikkels door jouw lichaam gaan wat door sommigen als niet plezierig beschouwd worden. Hoewel deze geen kwaad kunnen zijn de lichte tintelingen in het begin akelig. Zeker tijdens het sporten moet je proberen om jezelf hier niet veel op te concentreren, zodat de training volledig af kunt maken. Houd er daarna wel rekening mee dat jouw spieren een langere hersteltijd nodig hebben. Daarom worden de trainingen ook minimaal 48 uur uit elkaar gepland, waardoor je jouw spieren niet gaat overbelasten. 

Bijwerkingen verminderen of zelfs voorkomen

Bij een EMS training bijwerkingen voorkomen is vrijwel onmogelijk. De spierpijn zal immers altijd optreden omdat jouw lichaam niet gewend is aan de manier waarop je te werk gaat. Het is daarom van belang dat je de hersteltijd aanhoudt en hier ook geen andere zware activiteiten naast doet. Zo voorkom je niet alleen dat de spierpijn aanhoudt, maar ook dat er andere lichamelijke klachten ontstaan. Ook kunnen magnesiumtabletten enigszins helpen om de spierpijn te voorkomen. De magnesium zorgt ervoor dat jouw spieren herstellen en dat de spierpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Daarbij kun je ook in het achterhoofd houden dat de spierpijn niet voor eeuwig is. Een goede mindset is daarom ook van belang om de bijwerkingen aanzienlijk te verminderen.

Bijwerkingen van EMS training verminderen
Magnesiumpillen kunnen spierpijn bij EMS training helpen verminderen
Scroll Up