+31 (0)172 441 498 info@overdevest.com

Voor verbouwing van een ruimte, gebouw of hal komen voorafgaand aan de werkzaamheden veel plannen op tafel. Extern moeten vergunningen worden geregeld en bij ingrijpende projecten wordt ook de constructie onder de loep genomen. En niet zelden, op het moment dat de verf droog is, komen veel opdrachtgevers erachter dat ze een belangrijk onderdeel vergeten zijn: de akoestiek.

Een ongunstige akoestiek in de ruimte is niet te zien op plannen of kaarten, of in de ruimte zelf. Het is vaak het resultaat van een optelsom. Een kamer of ruimte kan een goede akoestiek hebben, door de wijze van inrichten of door de aanwezigheid van meubels.

Problemen na herinrichting
Maar na herinrichting of verbouwing kan alles anders zijn. Bijvoorbeeld als vloerbedekking is weggehaald en ingeruild voor een tegelvloer. Of als gordijnen worden ingeruild voor lamellen of er niets voor terugkomt. Of als het oude systeemplafond is weggehaald, omdat de industriële look de trend is. Uiteindelijk is het de vraag of er niet meer schade wordt aangebracht door aanzienlijk verslechterde akoestiek.

Bent u bang dat u dit ook is overkomen als eigenaar van een fitnesszaal, kantoor of horecazaak? Tijd om in te grijpen. Niets is vervelender voor leden van een fitness of sportzaal als de muziek een vervelende galmtijd heeft. Of dat gasten van uw restaurant of café elkaars gesprekken niet meer kunnen verstaan.

Het kan grote schade toebrengen aan de sfeer, en uiteindelijk het aantal bezoeken aan uw zaak.

Overlast uitgedrukt in cijfers
Overdevest.com brengt de overlast duidelijk in kaart met gespecialiseerde apparatuur voor het meten van de akoestiek. Elektronica van het Zwitserse bedrijf NTi Audio analyseren uw ruimte en tonen haarfijn aan of het probleem ook bij u speelt. Zo wordt een voorgevoel over slechte akoestiek duidelijk uitgedrukt in cijfers.

Overdevest.com gaat vervolgens aan de slag. Doordat ook de maatregelen van onze zijde komen, kan snel na de meting maatwerk worden geleverd.

Door toepassing van aantrekkelijke akoestische elementen kan het geluid aanmerkelijk worden verbeterd. De panelen worden op strategische posities aangebracht. Door de grote variatie in uitvoeringen is er altijd wel een kleur die onopvallend bij u kan worden aangebracht.

Resultaat: uw klanten verblijven graag bij u, de sfeer verbetert en de interactie tussen u en bezoekers neemt toe.

Interesse in akoestische verbetering? Neem contact op met Overdevest.com voor alle mogelijkheden.

Scroll Up