+31 (0)172 441 498 info@overdevest.com

EMS Training is een specifieke trainingsmethode waarbij gebruikt wordt gemaakt van Elektro Musculaire Stimulatie (EMS. Deze techniek zorgt voor maximale activering van de spieren door middel van elektrische impulsen.

Het centraal zenuwstelsel zorgt in ons lichaam voor de natuurlijke stimulatie en activering van de spieren. Via het ruggenmerg en de zenuwvezels stuurt het centraal zenuwstelsel elektrische impulsen uit naar de spieren.

EMS Training maakt gebruik van dit natuurlijk principe en versterkt deze lichaamseigen elektrische impulsen. De impulsen voor de training worden overgebracht door middel van een vest en broek met elektrodes en banden met elektrodes om de bovenarmen. Doordat de elektroden in het vest, broek en de banden bewust ter hoogte van de belangrijkste spiergroepen zijn geplaatst (armen, borst, buik, rug, billen en benen), worden deze spieren gelijktijdig, intensief en efficiënt getraind. De training bestaat uit het uitvoeren van dynamische bewegingen of juist aanhouden van bepaalde statische houdingen. De combinatie hiervan met de specifiek gerichte elektrische impulsen, zorgt voor maximale spierstimulatie door heel het lichaam.

Voordelen van EMS training

In tegenstelling tot gewone trainingsmethodes, slaagt de EMS Training er bovendien in, om ook de dieper gelegen spieren te prikkelen zoals bijvoorbeeld dieper gelegen bekkenspieren. Hierdoor kan in veel kortere tijd spierweefsel worden opgebouwd. Daarnaast wordt het metabolisme gestimuleerd en de huid verstevigd.

EMS Training is een full body work-out waarmee je snel en eenvoudig resultaat boekt. Door de maximale activering van de spieren duurt een training slechts 20 minuten.  Hier lees je meer over het MyoFX EMS systeem

MyoFX EMS training
Scroll Up