+31 (0)172 441 498 info@overdevest.com

Spierkracht, conditie, vitamines, nachtrust; ze zijn allen onontbeerlijk voor een goede workout. Als eigenaar van een sportschool of fitness weet u dit. Ze zorgen voor een samenspel van omstandigheden die garant staan voor een prima ronde in het zweet werken.

Maar wat je zintuigen oppikken, doet ook zeker ter zake. Sterker nog, ze zorgen voor betere prestaties en dus is het de moeite waard om je er in te verdiepen en er op in te spelen. Een van de belangrijkste elementen daarbij is de verlichting van fitnesscentra.

Bij het noemen van verlichting van fitnesszalen voor het stimuleren van een goede workout bij uw leden, is het goed om onderscheid te maken. Het is fantastisch om buiten te kunnen fitnessen, maar het klimaat werkt niet mee in dit land. Jammer, want er gaat nog altijd niets boven sporten in daglicht. Niet getreurd, bij weer en wind kunnen ze bij u terecht.

Het is de reden dat de fitnesszalen blijvend populair zijn. Een fitness die de kwaliteit van zijn dienstverlening hoog in het vaandel heeft staan, richt zich dus ook de verlichting in het pand om een onderscheidend profiel neer te zetten.Pavigym Mood

Afwisseling
Zo kan bewust worden gekozen voor fel licht op plekken waar extra activiteit gewenst is en waar je je even flink aan de bak moet. Daarnaast kan er weer minder fel licht worden gebruikt op plaatsen waar je even wilt bijkomen. Bijvoorbeeld in de bar van de fitness. Denk hierbij dan vooral aan het gebruik van zachte en vriendelijke kleuren.

Voor eigenaren van fitnesszalen is het daarnaast van groot belang om de eigen identiteit te bewaren en uit te bouwen. Een kleur uit het palet van de huisstijl komt daarom regelmatig terug in het interieur, maar zeker ook in de verlichting. Als ondernemer geef je zo ook een deel van je imago door aan je bezoekers.

Integraal lichtplan op maat
Om deze uitgangspunten allemaal terug te laten komen in verlichting, is een integraal lichtplan nodig voor de sportzaal of fitnessruimte. Dat betreft het hele gebouw. Het is belangrijk om creatief en verrassend te werk te gaan, maar tegelijkertijd ook consistent. Een weloverwogen lichtplan bestaat daarom uit een kleurenpalet, maar daarnaast zeker ook uit het type verlichting. Zo kan gericht worden gekeken naar het type verlichting.

De traditionele vorm van spotverlichting kan een classy uitstraling geven en is mooi voor een intense beleving van kleuren, maar geven niet zelden ook een enorme warmteafgifte. Als je net op een zomerse dag een cursus spinning of insanity geeft, dan is nog meer warmte op de zwetende voorhoofden niet erg handig. Niet verwonderlijk dat de ledverlichting de afgelopen jaren enorm aan terrein gewonnen heeft op de sportvloer.

Energiebesparing
Om dit soort uitglijers te voorkomen, is wel deskundigheid nodig. Overdevest.com levert deze expertise en kan u levendig in beeld brengen hoe uw fitnesszaal na een restyling eruit kan komen te zien. Op onze website staan inspirerende voorbeelden van complete make-overs van fitnesszalen en sporthallen, waarbij nauwkeurig is gekeken naar een uitgekiend lichtplan. Dat is niet alleen mooi voor het uiterlijk van de fitnesszaal, maar ook beter voor de meterkast. U heeft dan uw oog scherp gericht op het imago van uw fitness, maar u houdt daarnaast de vaste lasten en de energieconsumptie nauwlettend in de gaten.

Scroll Up